BADEMİN FAYDALARI
* Badem kötü kolesterol seviyesini düşürür. Böylece kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer.
* Badem,kalp krizi geçirme riskini önler.
* Çalışmalar, bademlerin sağlığınız için kötü olan LDL kolesterol miktarını azaltabileceğini göstermiştir.
* Bilim insanları; Demans ve Alzheimer hastalığı gibi bilişsel hastalıklar geliştirme riski yüksek olan yaşlılar ve yetişkinlerin, günlük olarak veya haftada en az birkaç kez badem yemeyi alışkanlık haline getirmelerini tavsiye ediyor.
* Bademcilt kanseri ile savaşır ve önler.
* Badem, kanınızdaki glikoz miktarını dengelediği ve vücut tarafından emilme ve kullanılma şeklini kontrol ettikleri için vücutta çok önemli bir işlevi olan tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Bu, bademlerin kan şekeri seviyenizi ve diyabetinizi kontrol etmenize yardımcı olabileceği anlamına gelir.
* Badem, kilo kaybını teşvik eden yüksek miktarda yağ ve lif içerir. Badem yemek, diğer yiyeceklerden daha hızlı tok hissetmenizi sağladığı için yeme isteğini kontrol etmenize ve aşırı yemeyi önlemenize yardımcı olur.
* Badem, kansere bağlı serbest radikallerle savaşabilen güçlü bir antioksidan olan bir tür E vitamini içerir. Badem ve diğer kabuklu yemişlerin tüketimi ile kolon, prostat ve memelerde kanser gelişme riski arasında bir bağlantı bulan birçok çalışma vardır.
28 gram bademde aşağıdakiler bulunur:
161 kalori
6.1 gram karbonhidrat
5.9 gram protein
13.8 gram yağ
3,4 gram lif
7,3 miligram E vitamini
0.6 miligram manganez
57 miligram magnezyum
0,3 miligram riboflavin
136 miligram fosfor
0,3 miligram bakır
73.9 miligram kalsiyum
1 miligram demir
197 miligram potasyum
0,9 miligram çinko
0,9 miligram niasin